Izložba fotografija ,,JA" Milene Đorđević(Srbija) i Dejana Kalezića(Crna Gora) 20.novembra 2014.g. u Galeriji ARTGET u Beogradu

Izložba fotografija

MILENE ĐORĐEVIĆ (Srbija) i DEJANA KALEZIĆA (Crna Gora)

biće otvorena u četvrtak, 20. novembra 2014.godine u 19:00h u Galeriji Artget, Trg Republike 5/I  Beograd


Izložba je otvorena od 20. novembra do 14. decembra 2014.godine

CJ5H0371

 

 

Foto Dejan KalezicDSC 1948k 

 

​​​Galerija Artget, Trg Republike 5/I, Beograd
Od 20. novembra do 14. decembra 2014.godine

MILENA ĐORĐEVIĆ (Srbija) i DEJAN KALEZIĆ (Crna Gora)
JA,
izložba fotografija

Otvaranje u četvrtak, 20. novembra u 19:00


Izložba JA autora Milene Đorđević (Srbija) i Dejana Kalezića (Crna Gora) u selekciji umetničkog direktora galerije Artget u 2014. Aleksandra Kelića predstavlja pokušaj autora da se u prostoru dokumentarne fotografije odgovori na pitanja od društvenog značaja. S obzirom na činjenicu da su sve teme „ispričane“, ovi autori, svako na svoj način, iz subjektivne vizure pokušavaju da isprovociraju posmatrača na razmišljanje o pitanjima vezanim za emancipaciju, pre svega rodnu, na ovim prostorima. Njihov pristup je likovno intrigantan, ali s merom kojom se želi zaštititi kako integritet portretisanih tako i publika od mogućeg šoka zbog samog sadržaja.

Za čoveka su božanstva jedna veza između njega i kosmosa, a za ženu su božanstva samo jedna veza između nje i čoveka. Jovan Dučić, Blago cara Radovana

Milena Đorđević (1981, Bajina Bašta, Srbija) diplomirala je 2007. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za primenjenu grafiku, Atelje fotografije. Priredila je tri samostalne izložbe i učestvovala na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je sledećih nagrada: Fenix fine art photography (2010), Festivalski objektiv (2007), Gitarijada (2007) i Svet i ja (2006). Profesionalni angažman ostvarila sa medijskim kućama Internet Group, Ringier Axel Springer, Press Publishing Group, Media News Group, na internet portalima i štampanim izdanjima. Polje ličnog interesovanja je dokumentarna fotografija.

Dejan Kalezić (1970, Nikšić, Crna Gora) se fotografijom bavi dvadesetak godina. Imao je 5 samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Francuskoj i Poljskoj i učestvovao na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2005. godine organizuje Školu fotografije koju je završio veliki broj polaznika a koji većinom čine članstvo u Foto klubu ,,PhotoCG" iz Podgorice, čiji je jedan od osnivača. Učestvovao je u radu na velikom broju komercijalnih projekta i angažovan je od strane eminentnih organizacija i firmi koje rade u Crnoj Gori i van nje(www.dejan-kalezic.me).Živi i radi kao samostalni fotograf u Podgorici.

 

Post your comments...