News

7. Dani fotografije u Podgorici

7.Dani fotografije su pred nama.

Pozivamo vas da učestvujete na njima.

Za neke aktivnosti - teren na Žabljaku i Foto berzu potrebno je da se prijavite.

Molimo vas da to uradite do predvidjenih datuma.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati.

Dobrodošli!

Dejan Kalezić, PhotoCG

Plakat-aktivnosti

 

 

I poziv za učešće na Foto berzi

 

Plakat-fotoberza

Stalno prijavljivanje za Osnovni kurs fotografije

 Prijavljivanje za Osnovni kurs fotografije je OTVORENO stalno.

 Za razliku od prethodnih godina kada sam organizovao kurs dva puta godišnje na proljeće i jesen , odlučio sam da kurs organizujem čim se formira grupa (min. 10 polaznika) i naravno u terminu koji odgovara svima iz grupe.

 Za one kojima ne odgovara rad u grupi , već žele da časove pohađaju individualno , termin za početak se definiše dogovorom.

 Za prijavljivanje je dovoljno je popuniti prijavni list koji se nalazi na stranici Škola fotografije i poslati mail-om . Prije početka predavanja biće organizovan dogovorni čas , a svi prijavljeni će biti obaviješteni o terminu za njegovo održavanje na vrijeme.

                                                      DSC0552

Više informacija o kursu možete dobiti na stranicama Škola fotografije, mail-om: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na telefone +382 (0) 69 018 780 i +382 (0) 67 618 780

ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD foto konkurs

ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD foto konkurs

Pozivamo Vas da učestvujete i pošaljete fotografije na Konkurs koji raspisuje Glavni grad Podgorica i Foto klub ,,PhotoCG"  u okviru projekta REMIDA OPEN DAY i osvojite vrijedne nagrade.

 

Tema konkursa je:  ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD

 

Rok za dostavljanje fotografija je 18. maj do 24h.

Detalje i Prijavni list možete vidjeti na linku:

https://www.dropbox.com/s/0bs7pamyxqiajy0/Energija%20za%20pametni%20grad%20-%20Konkurs%20i%20prijava.docx?dl=0

 

 

Nova grupa na Osnovnom kursu fotografije

Nova grupa na Osnovnom kursu fotografije

 Zainteresovani za Osnovni kurs fotografije za preostala slobodna mjesta u novoj grupi mogu se prijaviti do 10. aprila.

 Prijavu možete poslati preko
 http://www.dejan-kalezic.me/index.php/me/prijavna-forma

Za sve informacije možete me kontaktirati
 e-mail-om: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Foto Dejan KalezicDSC 8088

Osnovni kurs fotografije

Prijavljivanje za Osnovni kurs fotografije traje do 28. februara 2015.g. Odmah po završetku biće organizovan dogovorni čas na kojem ćemo definisati način rada,

Read more...

Izložba fotografija ,,JA" Milene Đorđević(Srbija) i Dejana Kalezića(Crna Gora) 20.novembra 2014.g. u Galeriji ARTGET u Beogradu

Izložba fotografija

MILENE ĐORĐEVIĆ (Srbija) i DEJANA KALEZIĆA (Crna Gora)

biće otvorena u četvrtak, 20. novembra 2014.godine u 19:00h u Galeriji Artget, Trg Republike 5/I  Beograd


Izložba je otvorena od 20. novembra do 14. decembra 2014.godine

CJ5H0371

 

 

Foto Dejan KalezicDSC 1948k 

 

​​​Galerija Artget, Trg Republike 5/I, Beograd
Od 20. novembra do 14. decembra 2014.godine

MILENA ĐORĐEVIĆ (Srbija) i DEJAN KALEZIĆ (Crna Gora)
JA,
izložba fotografija

Otvaranje u četvrtak, 20. novembra u 19:00


Izložba JA autora Milene Đorđević (Srbija) i Dejana Kalezića (Crna Gora) u selekciji umetničkog direktora galerije Artget u 2014. Aleksandra Kelića predstavlja pokušaj autora da se u prostoru dokumentarne fotografije odgovori na pitanja od društvenog značaja. S obzirom na činjenicu da su sve teme „ispričane“, ovi autori, svako na svoj način, iz subjektivne vizure pokušavaju da isprovociraju posmatrača na razmišljanje o pitanjima vezanim za emancipaciju, pre svega rodnu, na ovim prostorima. Njihov pristup je likovno intrigantan, ali s merom kojom se želi zaštititi kako integritet portretisanih tako i publika od mogućeg šoka zbog samog sadržaja.

Za čoveka su božanstva jedna veza između njega i kosmosa, a za ženu su božanstva samo jedna veza između nje i čoveka. Jovan Dučić, Blago cara Radovana

Milena Đorđević (1981, Bajina Bašta, Srbija) diplomirala je 2007. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za primenjenu grafiku, Atelje fotografije. Priredila je tri samostalne izložbe i učestvovala na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je sledećih nagrada: Fenix fine art photography (2010), Festivalski objektiv (2007), Gitarijada (2007) i Svet i ja (2006). Profesionalni angažman ostvarila sa medijskim kućama Internet Group, Ringier Axel Springer, Press Publishing Group, Media News Group, na internet portalima i štampanim izdanjima. Polje ličnog interesovanja je dokumentarna fotografija.

Dejan Kalezić (1970, Nikšić, Crna Gora) se fotografijom bavi dvadesetak godina. Imao je 5 samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Francuskoj i Poljskoj i učestvovao na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2005. godine organizuje Školu fotografije koju je završio veliki broj polaznika a koji većinom čine članstvo u Foto klubu ,,PhotoCG" iz Podgorice, čiji je jedan od osnivača. Učestvovao je u radu na velikom broju komercijalnih projekta i angažovan je od strane eminentnih organizacija i firmi koje rade u Crnoj Gori i van nje(www.dejan-kalezic.me).Živi i radi kao samostalni fotograf u Podgorici.

 

Dani fotografije 2014 Perjanički dom Podgorica

dani fotografije1

2. Foto berza

U nedjelju 15. juna biće održana 2. Foto berza u bašti caffe-restorana Fellini u bul. Sv. Petra Cetinjskog u Podgorici u organizaciji Foto kluba PhotoCG.

Učešće na berzi je besplatno a rok za prijavu je 13. jun.

Zainteresovani se mogu prijaviti mail-om: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na telefon 069018780.

Ako imate nešto od opreme na prodaju, razmjenu ili prosto želite da pokažete i prezentujete to što radite prijavite se.

U okviru berze biće organizovana i humanitarna akcija prikupljanja sredstava za ugrožene od nedavnih poplava u Srbiji i BiH pa ako možete pridružite se da pokušamo da sakupimo što više sredstava.

 

berza2 plakat

,,Emotions" - samostalna izložba u Francuskoj

Moja četvrta samostalna izložba pod nazivom ,,Emotions" biće otvorena 6. juna u Dol de Bretagne u Francuskoj u okviru 10. Internacionalnog festivala fotografije MIPE 2013.

Na izložbi ću predstaviti 15 radova iz različitih pozorišnih predstava, nastalih prije nekoliko godina u vrijeme dok sam radio za CNP.

dsc 41.jpg                                dsc 42.jpg

 

Fotografije predstavljaju žensko muške odnose i emocije koje proističu iz tih odnosa.

Sve fotografije su u crno-bijeloj tehnici, dimenzija 40X60 cm urađenih digitalnom štampom i biće kaširane na pjeni sa paspartuom širine 8cm.

Na festivalu će se predstaviti blizu četrdeset fotografa iz svijeta.

 

                                                 Pozivno pismo -let invitation Dejan

 

 

1. Foto berza 21.aprila 2013.godine

1. Foto berza će se održati 21.aprila od 12-18h u kafeu Krug u Moskovskoj 44 u Podgorici u organizaciji Foto kluba ,,PhotoCG".

Učešće na berzi je besplatno a prijave se primaju do 18. aprila mail-om : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili na tel. 069 018 7680(Dejan) i 067 255 670(Danilo)

berza